Om Lisbeth Nebelong

Uddannelse 

Lisbeth Nebelong  er uddannet  journalist i 1981, merkonom i markedsføring i 1986 og Master of Public Management, MPM i 2000. 

Erhvervserfaring

Lisbeth Nebelong  har arbejdet som journalist på Berlingske Tidende, Børsens Nyhedsmagasin og Københavns Radio. 

Hun har været leder af Den journalistiske Efteruddannelse i København samt stået for den 1-årige diplom-uddannelse for  informationschefer på Danmarks Journalisthøjskole i Århus.

Hun har også produceret tv-programmer om privatøkonomi for Danmarks Radio, et erhvervs- og samfundsmagasin for TV2 og senest været fast økonomiekspert på TV2's Go' Morgen Danmark fra 2005 -2007. Desuden anmeldte hun bøger om kommunikation i dagbladet Børsens "Bognyt" fra 1999 - 2005.

Seneste job

Lisbeth Nebelongs seneste faste job var som informationschef i Kommunernes Landsforening fra 1. maj 1996 - 1. maj 1999.  

I KL var hun chef for 20 medarbejdere og budgetansvarlig for knap 15 mio. kr. Hun var ansvarshavende redaktør af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, der udkommer 40 gange om året og læses af knap 100.000 beslutningstagere, primært i den offentlige sektor. Under hendes ledelse blev bladet gennemgribende redesignet og journalistisk udviklet.

Lisbeth Nebelong var ansvarlig for etablering, udvikling og drift af KL's hjemmeside samt medlem af referencegruppen vedr. Forskningsministeriets betænkning 1342, "Information til tiden".

Nuværende opgaver

Siden maj 1999 har Lisbeth Nebelong haft egen virksomhed, hvor hun arbejder med kommunikationsrådgivning og medietræning m.m. for private og offentlige organisationer og virksomheder. Hun har bl.a. arbejdet for Silkeborg, Glostrup og Høje-Tåstrup kommuner, Biblioteksstyrelsen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Konkurrencestyrelsen, Post Danmark, Pfizer Danmark, Novartis samt Færøernes Landsstyre og Færøernes Kommuneforening.

Hun er censor ved Roskilde Universitetscenters uddannelser i kommunikation, journalistik og performance design og har siden 1. august 2002 været medlem af censorformandskabet på RUC med særligt ansvar for Journalistik.
Sammen med overlæge, speciallæge i psykiatri, Jesper Krag, står hun bag www.netpsykiater.dk, der udkom april 2002. 

Lisbeth Nebelong  har skrevet syv bøger om privatøkonomi; senest Sund økonomi - sådan, der udkom 15.oktober 2009. Hun holder jævnligt foredrag om emnet for bl.a. AOF, FOF og HK, samt på biblioteker, i private foreninger mm. Se www.sundoekonomi.dk

I august 2003 debuterede hun som romanforfatter med Når engle spiller Mozart, og i januar 2008 udkom romanen Færøblues. Bøgerne, der kan læses uafhængigt af hinanden indgår samtidig som de første to bind i en romantrilogi om det dansk-færøske kulturmøde og livet i Nordatlanten mellem tradition og modernitet. Se www.lisbethnebelong.dk